Top Guidelines Of Google Analytics Nedir

Wiki Article

google analytics nedir

Google Analytics, kullanıcıların World wide web sitesine hangi kanallar üzerinden ulaştığını ve bu kanalların etkinliklerinin raporlarını da sunar.

Sitenize giriş yapan kullanıcıların kullandıkları cihazları ise bu alandan inceliyorsunuz. Apple iPad, Samsung SM-G950 gibi oldukça detaylı cevaplarla karşılaşacaksınız. Karşılaştırma “Karşılaştırma” raporunun en güzel yanı, farklı kullanıcı segmentleri (grupları) arasında karşılaştırma yapabiliyor olmanızdır. Örneğin; mobil kullanıcıların siteden ayrılma oranlarını, satın alma gerçekleştirmiş olanlarla karşılaştırabilirsiniz. Ya da, organik trafiğinizdeki yeni kullanıcı oranını inceleyebilirsiniz. Karşılaştırmalı Değerlendirme Bu alanda, bulunduğunuz finishüstriye ait verilerle kendi verileriniz arasında karşılaştırma yapabiliyorsunuz! Lokasyon, Cihazlar, Kanallar gibi alt kategorilerde verileri karşılaştırabilmeniz mümkün.

Bu dijital analiz aracı sayesinde, Internet siteleri ve sosyal ağlara ait verileri izleyerek doğru stratejilerin belirlenmesine olanak tanır. Önceden belirlenmiş ve özelleştirilebilir raporlar da kullanıcılara sunulmaktadır.

Google Analytics four, Google’ın yeni nesil web analiz platformudur. Google Analytics 4'ün ana hedefi, kullanıcı davranışını daha iyi anlamak ve bu bilgiyi işletmelerin pazarlama stratejilerini geliştirmek için kullanmalarına olanak sağlamaktır.

Ziyaretçi davranışlarını analiz ederek, kullanıcılarınızın sitenizde ne kadar vakit geçirdiğini ve nerelerde gezindiğini kolayca görebilirsiniz. Bunların yanı sıra;

Kohort Analizi Kohort, benzer özelliklere sahip kullanıcıların oluşturduğu bir gruptur. Örneğin; belirli bir günde siteye giriş yapan kullanıcılar…vb. Bu raporla birlikte belirli bir gruba ait kullanıcılarla ilgili detaylı verilere ulaşabiliyorsunuz. Bir eğitim kurumu olduğunuzu ve sitenize yeni bir eğitim programı eklediğinizi düşünelim. Bu yeni programa hangi kullanıcılar ilgi göstermişler? Nerede yaşıyorlar? Tabletle mi yoksa bilgisayarla mı giriş yapmışlar? Bu ve benzeri birçok soruya yanıt bulabilmeniz mümkün. Kitleler

Furthermore, as all Internet sites that apply Google Analytics Together Google Analytics Nedir with the ga.js code use precisely the same grasp file from Google, a browser which has Google Analytics Nedir Formerly frequented some other website operating Google Analytics will already have the file cached on their equipment.

You can find a concern amongst Cloudflare's cache and your origin web server. Cloudflare displays for these mistakes and routinely investigates the result in.

This is unquestionably a source you want to make use of! Continue reading to Discover how you could leverage Google Analytics to higher know how your web site is speaking together with your audience.

The more recent version of Google Analytics tracking code is referred to as the asynchronous tracking code,[29] which Google statements is much more delicate and accurate, and is able to observe really brief activities on the web site. The preceding Edition delayed web site loading, and so, for general performance good reasons, it was normally placed just before the physique shut HTML tag.

ABD merkezli şirket ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir. Madde içeriğini genişleterek Vikipedi'ye katkı sağlayabilirsiniz.

Google Analytics, dijital pazarlamada kullanılan önde gelen analiz araçlarından biridir ve Internet siteleri gibi platformların verilerini izlemeye ve raporlamaya olanak tanır.

checklist icon Make your data be just right for you. Rapidly assess your details and collaborate by having an straightforward-to-use interface and shareable reports.

Birden çOkay Net siteniz varsa, belirli bir alan adını aramak için tarih aralığının altındaki arama kutusunu kullanabilirsiniz.

Report this wiki page